Belépés
Az Egyesület bemutatása
Drogprevencióval foglalkozó szervezetek
Drogmegelőzés, egészszégnevelés
Hírek, Események, Pályázatok
Kiemelt Szakmai Partnerünk a T+T Bt.
Partnereink, Tagjaink
United Zenekar United Zenekar
2008-09-22 06:08:08

United Zenekar - Pély Barnabás

Pély Barnabás - ének, gitár, Mits Gergely - basszusgitár, Romhányi Áron - billentyű, Vadász Péter - dob
A fiatal jazz-zenészekből álló United Zenekar az 1990-es évek elején alakult. Friss slágereiket a rádióállomások szinte azonnal elkezdték játszani, közülük a Hófehér Jaguar, a Koktél és a Nincs ősz már-már klasszikusnak számít. Az együttes frontembere, Pély Barnabás televíziós produkcióknak is kedvelt szereplője.

Pély Barnabás (ének, gitár, háttérvokál)

1975. november 26-án született Budapesten. A fõvárosban és Esztergomban nõtt föl. Iskolaéveit a Kavicsos Közi Általános Iskolában kezdte, majd az esztergomi Ferences Gimnáziumba járt, egy évet töltött a Pázmány Péter Hittudományi Egyetemen, majd énekdiplomát szerzett a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Fõiskola jazz-tanszakán. 18-24 éves koráig a Wonderland, Road Kill Café és az Acid Company zenekarokban játszott. Ma magyarország legjobb funky énekeseként tartják számon.

Romhányi Áron (rap, billentyûshangszerek)

1974. március 28-án született Székesfehérváron. Tezsurában (Líbia) és szülõvárosában nõtt föl. Az Oil company's School-ban és a székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában kezdte iskolaéveit, a Vasvári Pál Gimnáziumban érettségizett, az ELTE BTK-n folytatta tanulmányit, majd a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Fõiskola jazz-tanszakán kapott diplomát. Játszott a Sextett-ben, a Road Kill Café-ban, a Fusio Group-ban, Levy T zenekarában és az Acid Company-ban.

Mits Gergely (basszusgitár)

A Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában tanult Székesfehérváron, ahol fölnõtt. Mikor végzett a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Fõiskolán, lakóhelyén megalapította a Dr. Lauschmann Gyula Jazz Szakközépiskola, amelynek a mai napig Õ az igazgatója, s ahol Pély Barna is tanít(ének).
Játszott már Cserháti Zsuzsával, a Roy&Ádám-mal, Szendõfi Péterrel és még napestig sorolhatnánk.

Vadász Péter (dob)

1972. augusztus 08-án született Budapesten. A fõvárosban nõtt föl. Iskolaéveit a Bajza Utcai Zenei Általános Iskolában(szolfézs, furulya) kezdte, majd a K. Gy. szobrász-restaurátor képzõbe járt. Tizenéves korában kezdett dobolni. Játszott a Palermo Boogie Gang-gal, az Up-pal, az Acid Company-ban, kísérte Deák Bill Gyulát és Cserháti Zsuzsát is. Manapság a United-on kívül Sub Bass Monster mellett is aktívan tevékenykedik. Magyarország legjobb funky dobosai közt tartják számon.

A United Zenekar ingyen kínálja letöltésre legújabb lemezét, melyet a www.united.hu oldalról lehet letölteni..

Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?
Fõoldal
Hírek
Keresés
Oldalak
Regisztráció
Belépés
developed by Centrumnet Systems