Belépés
Az Egyesület bemutatása
Drogprevencióval foglalkozó szervezetek
Drogmegelőzés, egészszégnevelés
Hírek, Események, Pályázatok
Kiemelt Szakmai Partnerünk a T+T Bt.
Partnereink, Tagjaink
Popper György amerikai kitüntetése Popper György amerikai kitüntetése
2008-09-01 07:09:09

INEOA kitüntetés

Első alkalommal ítélték oda európai szakembernek a díjat.
Nemzetközi Érdemrenddel tüntették ki kábítószer-ellenes munkájáért Popper Györgyöt, a budapesti központú Nemzetközi Testőr- és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének (IBSSA) elnökét.
A komoly presztízst jelentő kitüntetést első alkalommal ítélték oda európai szakembernek. A díjat a Kábítószerellenes Tisztek Nemzetközi Szövetségének (INEOA) 49. kongresszusán Orlandóban Stephen E. Minger, az INEOA elnöke adta át hétfőn.

Indoklásában az INEOA vezetősége hangsúlyozta: Popper György komoly szerepet játszott abban, hogy az eredetileg az amerikai kontinensen, majd Ázsiában működő szervezet Európában is erősödni kezdett. Ezt a folyamatot a kontinensünkön megjelent szintetikus drogok és a határok könnyű átjárhatósága indokolja. A magyar szakember aktivitásának köszönhetően Európa egyre több országából csatlakoznak rendvédelmi tisztek az információkat adó és tréningeket szervező INEOA-hoz.

Kelet-Európában megkezdődött, de már Nyugat-Európát is érinti a drogfogyasztás és -megelőzés témakörével foglalkozó civil szervezetek munkájának összehangolása, illetve a programban résztvevők szakmai képzése, továbbképzése. Ezt a munkát az IBSSA elnöke által szorgalmazott és Budapesten tavaly megalapított Európai Drogelhárítási és Drogmegelőzési Központ irányítja. A díj elismeri a magyar szakember tevékeny drogellenes részvételét a különböző nemzetközi szervezetek munkájában. Popper György a többi között tárgyaló delegátusa az Európa Tanáccsal párbeszédet folytató Mission Europe-nak, és ő vezette az IFNGO (Nem Kormányzati Szervezetek Nemzetközi Szövetségének) delegációját idén tavasszal az ENSZ kábítószer-ellenes szakmai tanácskozásának bécsi ülésén is.
Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?
Fõoldal
Hírek
Keresés
Oldalak
Regisztráció
Belépés
developed by Centrumnet Systems