Belépés
Az Egyesület bemutatása
Drogprevencióval foglalkozó szervezetek
Drogmegelőzés, egészszégnevelés
Hírek, Események, Pályázatok
Kiemelt Szakmai Partnerünk a T+T Bt.
Partnereink, Tagjaink
Egyesületünk tavaszi gyűlését tartottuk 2008. április 22-én
2008-04-30 05:00:00

EDDKE taggyűlés

Egyesületünk idei első gyűlésén 2008. április 22-én a következő témákról volt szó:


Egyesületünk az év elején együttműködési megállapodást kötött szakmai partnerekkel, akik hazánkban már több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek.

Egyesületünk kiemelt szakmai partnere lett a T+T Humán Szolgáltató és Oktatási Központtal.

A központ igazgatója Takács Péter pszicho pedagógus, addiktológiai konzultáns, közoktatási szakértő. Sokáig nevelőként dolgozott, majd a rendőrképzésben folytatta pedagógiai munkáját. Önálló tanári munkaköri vezetőként több nyugat-európai országban vett részt tanulmányúton. Az itt szerzett tapasztalatokat adaptálta a hazai drogprevenciós munkájába.

Jelenleg a T + T Humán Szolgáltató és Oktatási Központ igazgatójaként a szervezet szakmai tevékenységét irányítja. Három tanári továbbképzést akkreditált : drogprevenció, egészségfejlesztés, bűnmegelőzés témákban.

Több minisztérium által is támogatott megelőzési programok ( „Jogodban áll ismerni” c. oktatófilm,

„ Szertelenül” kiadványsorozat, „ Ütközet” c. multimédiás CD_ROM).

Az Oktatási Minisztérium kérésére elkészítették az „ Iskolai drogstratégia kialakítása és módszertana” című kiadványt, amely ez összes prevencióval foglalkozó szakemberhez eljutott.

Egyesületünk célja, hogy a T + T Humán Szolgáltató és Oktatási Központtal együttműködve egy új szakkönyvet készítsünk a prevencióval foglalkozó szakembereknek: Játékról komolyan címmel. A könyv tervezett költsége ( 5000 példány) körülbelül 5 millió forint lesz. Az összeget támogatóktól várjuk, illetve a borító felületeit szeretnénk értékesíteni. Ha valakinek van az ismeretségi körében cég, akinek érdekes lehet, hogy 5000 iskolába eljuthat a „könyvön” keresztül kérjük jelezze.

Célul tűztük ki, hogy a Szakkönyveket jutattunk el idén a Határon Túli Pedagógusoknak.

A több száz könyveket a T + T Humán Szolgáltató és Oktatási Központ ajánlotta fel egyesületünknek.

Szlovákiába Ballány Stefan és Hazik Ladislav tagtársunk elvállalta, hogy a központokba eljuttatja a könyveket és felveszi a kapcsolatot a határon túli szervezetekkel.

Keresünk tagtársakat akik vállalnák, hogy Romániába és Horvátországba elviszik a könyveket.


Megállapodást kötöttünk a Budapesti Kamaraszínházzal. A Budapesti Kamaraszínház szervezésében már 10 éve mutatnak be iskolákban drogmegelőzéssel foglalkozó színdarabokat.


Elindult az egyesületünk honlapja www.drogelharitas.hu címmel. A weblappal kapcsolatban várjuk az ötleteket. Mindenki aki küld magáról vagy cégéről egy bemutatkozó anyagot, megjelentetjük a honlapon.


Partnereink a budapesti Béta Nyomda Kft. (1125 Budapest Hadik András utca 21.) , akik az egyesület tagjai részére 10 % kedvezményt ajánlanak fel szolgáltatásaiból. Akit érdekel a lehetőség a Béta Nyomda Kft. Elérhetőségeit honlapunkon megtalálja.


Egyesületi tagdíjunkat sokan még nem rendezték, pedig jelenleg a működésünkhöz a tagdíjra szükség van. A tagdíjat befizetési módjai:

- elektronikus számla. Ennek módja: az e-számlához a EDDKE egy meghívót küld, és ezt vissza kell igazolni.

- postán elküldjük a számlát, amit banki átutalással lehet rendezni.

- mód van a személyes befizetésre is. Jövő havi IBSSA gyűlés előtt.


Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?
Fõoldal
Hírek
Keresés
Oldalak
Regisztráció
Belépés
developed by Centrumnet Systems